گوگل تصمیم دارد الگوریتم Mobile First Index را ظرف ۶ تا ۱۲ ماه آینده برای همه وبسایت ها فعال کند.
الگوریتم Mobile First Index که از سال ۲۰۱۸ معرفی شد در ابتدا برای تعداد محدودی از سایت ها فعال شد چون همه سایت ها برای موبایل بهینه سازی نشده بودند.
اما اکنون پس از گذشته ۲ سال گوگل تصمیم دارد تا رفته رفته و ظرف ۶ تا ۱۲ ماه آینده این الگوریتم را برای همه سایت ها فعال کند.
با توجه به این تصمیم گوگل، مدیران وبسایت ها باید از سازگاری وب سایت شان با این الگوریتم مطمئن شوند تا جایگاه آن ها در گوگل افت نکند و یا جایگاه شان را از دست ندهند.
اگر به طور خلاصه بخواهیم Mobile First Index را تعریف کنیم باید بگوییم که در گذشته ربات های گوگل ابتدا نحوه نمایش وب سایت را برای کامپیوترهای رومیزی یا دسکتاپ ها بررسی می کردند و در واقع برای نحوه نمایش وب سایت ها در دسکتاپ اولویت قائل بودند.
اما با فراگیر شدن موبایل و تبلت، رفته رفته مراجعه به وبسایت ها از طریق موبایل و تبلت بیشتر از دسکتاپ شد و گوگل هم با معرفی الگوریتم Mobile First Index، در واقع اولویت را به نحوه نمایش وبسایت ها در موبایل اختصاص داد.
براین اساس گوگل ابتدا نحوه نمایش وب سایت ها و سازگاری آن ها با موبایل را بررسی می کند و به آن اولویت بیشتری می دهد و وب سایت هایی که برای موبایل بهینه باشند، شانس بیشتری برای قرار گرفتن در رتبه های بالای نتایج گوگل دارند.
البته همانطور که می دانید، این تنها ملاک گوگل برای رتبه بندی وبسایت ها نیست؛ اما اگر دو وبسایت کاملا مشابه را در نظر بگیریم، وبسایتی که سازگاری بهتری با موبایل داشته باشد، رتبه بالاتری از نظر گوگل خواهد داشت.
وب سایت های مختلف برای نمایش در گوگل به چهار روش عمل می کنند:
۱- وب سایت های Responsive یا واکنشگرا
۲- وب سایت هایی که نحوه نمایش آن ها در موبایل و دسکتاپ یکسان است
۳- وب سایت هایی که برای موبایل طراحی و نشانی مجزایی در نظر گرفته اند
۴- داینامیک سروینگ؛ وب سایت هایی که هیچ کدام از موارد بالا نیستند و اگر یک کاربر با موبایل به آن ها مراجعه کند، بدون اینکه نشانی تغییر یابد، نسخه طراحی شده برای موبایل نمایش داده خواهد شد.
اگر بخواهیم بر مبنای الگوریتم موبایل فرست ایندکس گوگل، موارد بالا را اولویت بندی کنیم، باید گفت که یک وبسایت با طراحی Responsive بهترین گزینه است.
بدترین گزینه هم وبسایت هایی هستند که نمایش یکسانی در موبایل و دسکتاپ دارند.
در مقالات دیگر درباره الگوریتم Mobile Firs Index گوگل، نحوه بررسی یک وب سایت بر مبنای آن و راهکارهایی برای بهتر نتیجه گرفتن در این الگوریتم گوگل خواهیم نوشت.